Če želite izkoristiti vse funkcije tega spletnega mesta, so potrebni piškotki. Prosimo omogočite piškotke in osvežite brskalnik. Po osvežitvi bo prikazano pogovorno okno za upravljanje piškotkov.

To spletno mesto uporablja piškotke za omogočanje nekaterih funkcij, udobno uporabo in zbiranje statističnih podatkov. Te nastavitve lahko kadar koli spremenite, tako da kliknete »Spremeni nastavitve«. Če se strinjate z uporabo piškotkov, kliknite »Da, strinjam se«. Naš pravilnik o zasebnosti

Bosch in Daimler delata skupaj na popolnoma avtomatiziranem sistemu brez voznika

 
 
infografik
visual urban mobility
 

Stiki


Kristina Šperanda Ferenc
Robert Bosch d.o.o.
Telefon +385 1 295-80-74
Telefaks +385 1 295-80-70

 

11/04/2017 | Slovenija | Novice o podjetju

  • Cilj razvojnega zavezništva je omogočiti začetek trženja sistema za popolnoma avtomatizirana vozila brez voznika do začetka naslednjega desetletja.
  • Cilji vključujejo razvoj in uvedbo sistema, ki bo pripravljen na proizvodnjo za urbane avtomatizirane taksije za navigacijo mestnega prometa.


Stuttgart, Nemčija – Bosch in Daimler sodelujeta, da bi pospešila razvoj popolnoma avtomatiziranega vozila brez voznika. Družbi sta se dogovorili za ustanovitev razvojnega zavezništva, da bi sistem za popolnoma avtomatizirana (SAE-raven 4) vozila brez voznika (SEA-raven 5) pripeljala na mestne ulice do začetka naslednjega desetletja. Cilj je skupen razvoj programske opreme in algoritmov za avtonomni pogonski sistem. Projekt bo uporabil celovito strokovno znanje o vozilih družbe Daimler – vodilnega proizvajalca premium vozil na svetu – in ga združil s sistemi in strokovnim znanjem o strojni opreme družbe Bosch, največjim dobaviteljem avtomobilov na svetu. Sinergije, ki nastanejo kot rezultat tega, bodo usmerjene v to, da se tehnologija čim prej pripravi za proizvodnjo.

Vozilo, ki pride do voznika

Pri promoviranju sistema za popolnoma avtomatizirana vozila brez voznika za mestno vožnjo želita Bosch in Daimler izboljšati mestne prometne tokove in varnost v cestnem prometu ter zagotoviti pomemben gradnik za promet v prihodnosti. Med drugim bo tehnologija povečala privlačnost souporabe avtomobilov. Ljudem bo omogočila optimalen izkoristek časa, ki ga preživijo v avtomobilih, ter odprla nove možnosti mobilnosti za ljudi brez vozniškega dovoljenja. Glavni cilj projekta je pripraviti pogonski sistem na proizvodnjo, ki bo omogočila popolno samostojno vožnjo avtomobilov v mestih. Ideja je, da bo vozilo prišlo do voznika in ne obratno.

Znotraj vnaprej določenega mestnega območja bodo ljudje lahko priročno uporabljali svoje pametne telefone in rezervirali avtomobil za souporabo ali mestni avtomatiziran taksi, ki bo prišel do njih pripravljen, da jih zapelje do cilja.

Skupina Bosch je vodilni svetovni dobavitelj storitev in tehnologije. Zaposluje približno 400.500 sodelavcev po vsem svetu (na 31. december 2017). Po prvih podatkih je družba leta 2017 ustvarila promet v višini 78 milijarde evrov. Njene dejavnosti so razdeljene v štiri poslovne sektorje: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods in Energy and Building Technology. Bosch kot vodilno podjetje na področju interneta stvari ponuja inovativne rešitve za pametne domove, pametna mesta, povezano mobilnost in povezano industrijo. S pomočjo svojega strokovnega znanja in senzorske tehnologije, programske opreme ter storitev kot tudi s pomočjo svojega IoT oblaka svojim strankam ponuja povezane večdomenske rešitve iz enega vira. Strateški cilj skupine Bosch je zagotoviti inovacije za povezano življenje. Bosch izboljšuje kakovost življenja po vsem svetu z izdelki in storitvami, ki so inovativni in navdušujejo. Na kratko, Bosch po vsem svetu ponuja »tehniko za življenje«. Skupina Bosch obsega podjetje Robert Bosch GmbH ter več kot 450 podružnic in regionalnih podjetij v približno 60 državah. Boscheva svetovna proizvodna in prodajalna mreža skupaj s prodajnimi in servisernimi partnerji pokriva skoraj vsako državo na svetu. Osnova za bodočo rast družbe so njene inovacije. Bosch na 120 lokacijah po celem svetu na področju raziskav in razvoja zaposluje 62.500 sodelavcev.

Podjetje je leta 1886 v Stuttgartu ustanovil Robert Bosch (1861–1942) kot »delavnico za finomehaniko in elektrotehniko«. Posebna lastniška sestava podjetja Robert Bosch GmbH zagotavlja podjetniško svobodo skupine Bosch in podjetju omogoča dolgoročno načrtovanje ter vlaganje v večje naložbe za zagotovitev njegove prihodnosti. Dvaindevetdeset odstotkov delniškega kapitala podjetja Robert Bosch GmbH je v lasti dobrodelne fundacije Robert Bosch Stiftung GmbH. Večina glasovalnih pravic je v rokah industrijskega trusta Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije lastništva podjetja izvaja trust. Preostale delnice so v lasti družine Bosch in družbe Robert Bosch GmbH.

Več podatkov je na voljo na spletnih straneh

www.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse