Bosch Security Systems se preimenuje v Bosch Building Technologies

16/02/2018 | Slovenija | Novice o podjetju

• Preimenovanje veljavno od 1. 3. 2018.
  • Novo ime odraža večjo širino portfelja.
  • Imena pravnih subjektov ostajajo nespremenjena.
  • Video sistemi, zaznava vdorov in nadzor dostopa v poslovne enote se bodo združili in oblikovali poslovno enoto Security za integrirane rešitve.

Grasbrunn, Nemčija – Od 1. 3. 2018 se bo oddelek Bosch Security Systems imenoval Bosch Building Technologies. Kar zadeva posel sistemskih integracij, oddelek Bosch Security Systems strankam že ponuja več kot le rešitve varovanja, varnosti in rešitev komunikacijske tehnologije. »Želimo, da se obseg našega portfelja bolje kaže v tudi v našem imenu,« je povedal Gert van Iperen, predsednik oddelka Bosch Security Systems. Oddelek je sestavljen iz organizacijsko ločenih enot, globalnega posla izdelkov in regionalnega posla storitev sistemskih integracij, ki deluje v osmih državah.

• 1) V teh osmih državah ponuja enota sistemske integracije integrirane rešitve za poslovne stavbe. V določenih regijah portfelj vključuje varnost stavb, energetske storitve in avtomatizacijo stavb. To za stranke pomeni načrtovanje, nameščanje in delovanje teh rešitev, pa tudi dodatne storitve iz enega vira.
  • 2) Posel izdelkov, v prihodnosti znan pod imenom Bosch Security and Safety Systems, bo še naprej deloval kot globalni dobavitelj video sistemov, sistemov zaznavanja vdorov, požarnih sistemov in zvočnih opozorilnih sistemov ter sistemov dostopa in opreme za upravljanje, vse pod znamko Bosch. Njegov portfelj vključuje profesionalne zvočne in konferenčne sisteme za prenos govora, zvoka in glasbe. Izdelki se dobavljajo izključno sistemskim integratorjem oz. se prodajajo preko trgovcev.

Ta korak ne bo vplival na imena pravnih subjektov oddelka.

Integrirane rešitve iz enega vira: nova poslovna enota Security

Kar zadeva posel z izdelki, se bo Bosch Security Systems združil s svojimi video sistemi, sistemi zaznavanja vlomov, sistemi dostopa in opreme za upravljanje ter tako oblikoval enotno poslovno enoto pod imenom Security. S tem korakom se Bosch odziva na povečano povpraševanje po rešitvah integrirane varnosti glede na sektor. »Z združitvijo teh treh poslovnih enot želimo bolje zadovoljiti potrebe naših strank tudi v prihodnosti. V prihodnjih letih želimo aktivno oblikovati proces preoblikovanja, ki ga je prinesel internet stvari, ter se bolje usmeriti na povezljivost, integrirane rešitve in storitve. Poleg tega bo ta korak izboljšal našo konkurenčnost,« je povedal van Iperen.

Skupina Bosch je vodilni svetovni dobavitelj storitev in tehnologije. Zaposluje približno 400.500 sodelavcev po vsem svetu (na 31. december 2017). Po prvih podatkih je družba leta 2017 ustvarila promet v višini 78 milijarde evrov. Njene dejavnosti so razdeljene v štiri poslovne sektorje: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods in Energy and Building Technology. Bosch kot vodilno podjetje na področju interneta stvari ponuja inovativne rešitve za pametne domove, pametna mesta, povezano mobilnost in povezano industrijo. S pomočjo svojega strokovnega znanja in senzorske tehnologije, programske opreme ter storitev kot tudi s pomočjo svojega IoT oblaka svojim strankam ponuja povezane večdomenske rešitve iz enega vira. Strateški cilj skupine Bosch je zagotoviti inovacije za povezano življenje. Bosch izboljšuje kakovost življenja po vsem svetu z izdelki in storitvami, ki so inovativni in navdušujejo. Na kratko, Bosch po vsem svetu ponuja »tehniko za življenje«. Skupina Bosch obsega podjetje Robert Bosch GmbH ter več kot 450 podružnic in regionalnih podjetij v približno 60 državah. Boscheva svetovna proizvodna in prodajalna mreža skupaj s prodajnimi in servisernimi partnerji pokriva skoraj vsako državo na svetu. Osnova za bodočo rast družbe so njene inovacije. Bosch na 120 lokacijah po celem svetu na področju raziskav in razvoja zaposluje 62.500 sodelavcev.