Če želite izkoristiti vse funkcije tega spletnega mesta, so potrebni piškotki. Prosimo omogočite piškotke in osvežite brskalnik. Po osvežitvi bo prikazano pogovorno okno za upravljanje piškotkov.

To spletno mesto uporablja piškotke za omogočanje nekaterih funkcij, udobno uporabo in zbiranje statističnih podatkov. Te nastavitve lahko kadar koli spremenite, tako da kliknete »Spremeni nastavitve«. Če se strinjate z uporabo piškotkov, kliknite »Da, strinjam se«. Naš pravilnik o zasebnosti

 

Zagotavljanje skladnosti

Zagotavljanje skladnosti

Stik z oddelkom za zagotavljanje skladnosti


Robert Bosch Kft.
Regional Data Security & Compliance Officer (regionalni uradnik za varstvo podatkov in zagotavljanje skladnosti)
Postafiók 331
H-1475 Budapest (Budimpešta)
Hungary (Madžarska)

Pogosta vprašanja v zvezi z zagotavljanjem skladnosti

Upoštevanje pravnih zahtev

V okviru Boscheve vrednote "zanesljivost, verodostojnost, zakonitost" smo zavezani k brezpogojni skladnosti z zakoni. Da bi poudarili pomen tega načela, smo ključne točke vseh pravnih in notranjih določil povzeli v "Kodeksu poslovnega vedenja". Kodeks pojasnjuje, zakaj je to načelo za nas tako pomembno, zaposlenim pa služi kot priročnih za vedenje v vsakodnevnih poslovnih situacijah. Od zaposlenih pričakujemo, da brezpogojno ravnajo skladno z vsemi relevantnimi pravnimi in notranjimi določili, vključno z "Osnovnimi načeli družbene odgovornosti pri družbi Bosch", ki so bila odobrena leta 2004. Pomen načela zakonitosti poudarjamo tudi s članstvom v organizaciji Transparency International, ki smo se ji pridružili leta 1995.

Natančnejši pregled

Kot dopolnitev h Kodeksu poslovnega vedenja Bosch trenutno ustanavlja odbor za zagotavljanje skladnosti in opravlja imenovanje uradnikov za zagotavljanje skladnosti v posameznih regijah ter tako širi globalno organiziranost zagotavljanja skladnosti. Ta korak je namenjen krepitvi obstoječih dejavnosti preprečevanja in nadzora, vključno z načelom dvojnega nadzora, rotacijo delovnih mest v občutljivih segmentih, strogim ločevanjem operativnih in nadzornih sistemov in rednimi revizijami. Poleg tega sproti obveščamo zaposlene po vsem svetu, uvedli pa bomo tudi obvezen informacijski in izobraževalni program. Nov sistem za zagotavljanje skladnosti dopolnjujejo tudi odprte telefonske linije in e-naslovi za poročanje o zadevah glede skladnosti, pa tudi revizije, ki se izvajajo na posameznih lokacijah in pri posameznih dobaviteljih.