Če želite izkoristiti vse funkcije tega spletnega mesta, so potrebni piškotki. Prosimo omogočite piškotke in osvežite brskalnik. Po osvežitvi bo prikazano pogovorno okno za upravljanje piškotkov.

To spletno mesto uporablja piškotke za omogočanje nekaterih funkcij, udobno uporabo in zbiranje statističnih podatkov. Te nastavitve lahko kadar koli spremenite, tako da kliknete »Spremeni nastavitve«. Če se strinjate z uporabo piškotkov, kliknite »Da, strinjam se«. Naš pravilnik o zasebnosti

 

Patenti
Ideje za prihodnost

Pri Boschu nove ideje ustvarjajo bogato tradicijo. Vsak dan na tisoče zaposlenih pri družbi Bosch po vsem svetu razvija nove izdelke in sistematično izboljšuje ter posodablja že razvite izdelke.

Bosch – vaš partner, ko gre za inovacije

Ste lastnih patentov ali tehnoloških inovacij, ki bi utegnili zanimati družbo Bosch? Z veseljem bomo preverili, ali je uporaba vašega izuma s strani družbe Bosch mogoča.

Vaš kontakt

Bi radi zastavili vprašanja ali svoj izum ponudili družbi Bosch?

Vas zanima pridobitev določenih lastninskih pravic ali licenc družbe Bosch?

Kako je Bosch zasedel položaj vodilnega ponudnika tehnologije na toliko področjih? Zasluge za to gredo neutrudnim in neskončnim raziskovalnim prizadevanjem zaposlenih v naših razvojnih centrih. Prav tam so se rodili revolucionarni zavorni in varnostni sistemi, kot sta ABS in ESP®, ter nove metode za zmanjševanje količin okolju škodljivih emisij. Z vedno novimi patentiranimi dosežki pa skrbimo za nenehne izboljšave obstoječih rešitev.

Za visoko zmogljivimi, varnimi in okolju prijaznimi izdelki, ki so hkrati tudi enostavni za uporabo, se navadno skriva dolgotrajen proces razvoja in patentnih postopkov.

Boschevi patenti po vsem svetu


Ker Bosch posluje po vsem svetu, so patenti te družbe registrirani v mnogih državah. Vloge za patentiranje, vložene pri različnih patentnih uradih, so dokaz ustvarjalnosti zaposlenih v skupini Bosch Group in vloge globalnega gonila inovacij, ki pripada družbi Bosch. Z vidika števila oddanih vlog za pridobitev patenta Bosch na najpomembnejših trgih zaseda vodilno mesto.

Komercialnovarstvene pravice


Patenti so pomemben instrument za zaščito rezultatov večletnih in dragih raziskav pred imitatorji. Družbi Bosch pomagajo pri utrjevanju vodilnega položaja na področju tehnologije, uporabo patentov pa na podlagi licenc omogočajo tudi drugim. Bosch upoštevanje varstvenih pravic in zaznavanje kršitev teh pravic zagotavlja na podlagi naprednega sistema.