Icon--AD-black-48x48Icon--address-consumer-data-black-48x48Icon--appointment-black-48x48Icon--back-left-black-48x48Icon--calendar-black-48x48Icon--Checkbox-checkIcon--clock-black-48x48Icon--close-black-48x48Icon--compare-black-48x48Icon--confirmation-black-48x48Icon--dealer-details-black-48x48Icon--delete-black-48x48Icon--delivery-black-48x48Icon--down-black-48x48Icon--download-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--externallink-black-48x48Icon-Filledforward-right_adjustedIcon--grid-view-black-48x48IC-logoutIC-upIcon--info-i-black-48x48Icon--Less-minimize-black-48x48Icon-FilledIcon--List-Check-blackIcon--List-Cross-blackIcon--list-view-mobile-black-48x48Icon--list-view-black-48x48Icon--More-Maximize-black-48x48Icon--my-product-black-48x48Icon--newsletter-black-48x48Icon--payment-black-48x48Icon--print-black-48x48Icon--promotion-black-48x48Icon--registration-black-48x48Icon--Reset-black-48x48share-circle1Icon--share-black-48x48Icon--shopping-cart-black-48x48Icon--start-play-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--summary-black-48x48tumblrIcon-FilledvineIc-OverlayAlertwhishlist

Izjava o varovanju podatkov

Pravilnik Robert Bosch d.o.o. o varovanju podatkov

Robert Bosch d.o.o. (v nadaljevanju »Bosch« ali »mi« ali »nas«) ceni vaš obisk naše spletne strani kot tudi vaše zanimanje za naše podjetje in izdelke.

1. Bosch spoštuje vašo zasebnost

Zaščita vaše zasebnosti med obdelavo osebnih podatkov in varnost vseh poslovnih podatkov sta nam zelo pomembni. Osebne podatke, ki jih zberemo med vašo uporabo naše spletne strani, obdelujemo zaupno in samo v skladu z zakonom.

Varstvo podatkov in informacij je del naše podjetniške politike.

2. Upravljavec podatkov

Bosch je upravljavec, ki je odgovoren za obdelavo vaših podatkov; izjeme so navedene v tej politiki varstva podatkov.

Naši kontaktni podatki:

Ime in naslov
Robert Bosch d.o.o.
Kidričeva 81
4220 Škofja Loka

Odgovorni za vsebino
Robert Bosch d.o.o.

Telefonska številka
+386 1 5839-137

Vaš stik v Boschu
contact@si.bosch.com

Vnosi v registru
Okrožno sodišče v Ljubljani
Matična številka: 5688515000

Identifikacijska številka za DDV
SI44460325

3. Zbiranje, obdelava in uporaba osebnih podatkov

3.1 · Kategorije osebnih podatkov v obdelavi

V nadaljevanju so obdelane kategorije osebnih podatkov:

 • komunikacijski podatki, tj. podatki iz e-poštnega kontaktnega obrazca (na primer ime, spol, e-poštni naslov, podatki o podjetju, naslov IP).
 • Podatki o komunikaciji preko orodja chat (klepet) na naših spletnih straneh - med komunikacijo vas lahko prosimo, da nam posredujete določene osebne podatke, odvisno od narave vašega povpraševanja.

Več informacij o obdelavi vaših osebnih podatkov , odvisno od kategoriji teme, ki ji pripadate lahko najdete v Izjavi o varovanju podatkov za poslovne partnerje (https://www.bosch.si/pravila-zasebnosti-za-poslovni-partnerji/)

3.2 · Nameni obdelave in pravne podlage

Vaši osebni podatki se obdelujejo za naslednje namene:

3.2.1 · Zagotavljanje naših spletnih storitev in odgovore na vprašanja, vključno z obrazci, ki se uporabljajo za stik z nami glede izdelkov in storitev, ki jih ponujamo in orodje za chat (klepet)

 • Pravna podlaga: legitimen interes z naše strani, ker ste vi stopili v stik z nami.

3.2.2 · Za preiskovanje napak in iz varnostnih razlogov

 • Pravna podlaga: izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti glede varstva podatkov in legitimen interes pri odpravljanju napak ter varnosti naših storitev.

3.2.3 · Varovanje in zaščita naših pravic

 • Pravna podlaga: legitimen interes z naše strani pri uveljavljanju in zaščiti naših pravic.

3.2.4. · Analiziranje komunikacije preko e-pošte ali chata (klepet) da zagotovimo kakovost komunikacije

 • Pravna podlaga: naš legitimen interes za izboljšanje kakovosti komunikacije (posredovanje odgovorov) obiskovalcem naših spletnih strani.

3.3 · Otroci

Naše spletne storitve niso namenjene otrokom, mlajšim od 16 let.

3.4 · Prenos podatkov

3.4.1 · Prenos podatkov na druge upravljavce

Načeloma se vaši osebni podatki posredujejo drugim upravljavcem samo, če je to potrebno za izpolnjevanje pogodbe ali če imamo mi ali tretja oseba upravičen interes za prenos podatkov. Tretje osebe so lahko tudi druga podjetja skupine Bosch.

Poleg tega se lahko podatki prenesejo na druge upravljavce, če smo to dolžni storiti zaradi zakonskih predpisov, ali izvršljivih upravnih, ali sodnih odredb.

3.4.2 · Ponudniki storitev (splošno)

Vključujemo zunanje ponudnike storitev z nalogami, kot so prodaja in trženje, upravljanje pogodb, upravljanje plačil, programiranje, gostovanje podatkov in storitve telefonskih linij za pomoč. Te ponudnike storitev smo skrbno izbrali in jih redno pregledujemo, zlasti glede skrbnega ravnanja in varovanja shranjenih podatkov. Vsi ponudniki storitev so dolžni varovati zaupnost podatkov in upoštevati zakonske določbe. Ponudniki storitev so lahko tudi druga podjetja skupine Bosch

3.5 · Prenos na prejemnike zunaj EGP

Osebne podatke lahko prenesemo na prejemnike zunaj EGP, v tako imenovane tretje države. V takih primerih pred prenosom zagotovimo, da bodisi prejemnik podatkov zagotovi ustrezno raven varstva podatkov (na primer zaradi odločitve o ustreznosti Evropske komisije za zadevno državo ali zaradi sporazuma med EU in prejemnikom, ki temelji na tako imenovanih standardnih klavzulah EU) ali da se vi strinjate s prenosom.

Imate pravico, da prejmete pregled prejemnikov tretjih držav in izvod posebej dogovorjenih določb, ki zagotavljajo ustrezno raven varstva podatkov, s katero ste se strinjali. V ta namen se obrnite na nas, kot je navedeno v poglavju »13. Stik«.

3.6 · Trajanje hrambe podatkov

Praviloma hranimo vaše podatke toliko časa, kolikor je potrebno za izvedbo naših spletnih storitev in za odgovore na vaše poizvedbe ali dokler imamo legitimen interes za shranjevanje podatkov (na primer, morda imamo po izpolnitvi pogodbe še vedno legitimen interes za trženje po pošti ali e-pošti). V vseh drugih primerih vaše osebne podatke izbrišemo z izjemo podatkov, ki jih moramo hraniti za izpolnjevanje pravnih obveznosti (na primer zaradi obdobij hrambe v skladu z davčnimi in komercialnimi kodami smo dolžni hraniti dokumente, kot so pogodbe in računi za določeno obdobje).

Zgodovina pogovorov (vključno z osebnimi podatki v njih) v orodju za chat (klepet) se izbriše po šestih mesecih od komunikacije. Nekatere osebne podatke, ki ste jih navedli med pogovorom, lahko obdelujemo tudi po izteku tega obdobja, če je to potrebno zaradi narave vaše komunikacije z nami (kot so pritožba / reklamaciji potrošnika, zahtevek za upravičene pravice / garancije ipd.)

 

4. Uporaba piškotkov in dnevniške datoteke

4.1 · Splošno

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih z uporabo ene od naših spletnih storitev shranite na računalnik. Če ponovno obiščete to spletno storitev, nam vaš brskalnik pošlje vsebino piškotkov in nam tako omogoči, da ponovno identificiramo vašo terminalsko napravo. Branje piškotkov, ki smo jih nastavili, nam omogoča optimalno oblikovanje naših spletnih storitev, vam pa olajša njihovo uporabo.

4.2 · Podatke o piškotkih, ki se uporabljajo za to spletno stran, lahko najdete v poglavju »Piškotki «.

4.3 · Dnevniške datoteke

Vsakič, ko uporabljate internet, vaš brskalnik oddaja določene informacije, ki jih shranimo v tako imenovane dnevniške datoteke.

Dnevniške datoteke hranimo kratek čas le za sledenje napakam in iz varnostnih razlogov (na primer za preiskovanje poskusov vdora), nato pa jih izbrišemo. Dnevniške datoteke, ki jih je treba hraniti za dokaz, so izključene iz brisanja, dokler zadevni incident ni rešen, in se lahko posredujejo preiskovalnim organom za vsak primer posebej.

Dnevniške datoteke se uporabljajo tudi za analize (brez naslova IP ali brez celotnega naslova IP); glejte poglavje »5. Spletna analiza«.

V dnevniške datoteke se shranijo zlasti naslednje informacije:

 • naslov IP (naslov internetnega protokola) terminalne naprave, ki se uporablja za dostop do spletnih storitev;
 • internetni naslov spletne strani, s katerega se dostopa do spletnih storitev (tako imenovani URL izvora ali napotitveni URL);
 • ime ponudnika storitve, ki je bilo uporabljeno za dostop do spletnih storitev;
 • ime datotek ali informacij, do katerih se dostopa;
 • datum in čas kot tudi trajanje priklica podatkov;
 • količina prenesenih podatkov;
 • operacijski sistem in informacije o uporabljenem internetnem brskalniku, vključno z nameščenimi dodatki (na primer Flash Player);
 • koda statusa http (na primer »zahteva uspešna« ali »zahtevane datoteke ni mogoče najti«).

5. Spletna analiza

Statistične podatke o uporabi naših spletnih storitev potrebujemo, da oblikujemo spletne storitve, ki so uporabniku prijaznejše, in za izvajanje meritev obsega ter tržne raziskave.

V ta namen uporabljamo orodja za spletno analizo, opisana v tem razdelku.

Profili uporabe, ki jih ta orodja ustvarjajo z uporabo analitičnih ali statističnih piškotkov ali ocenjevanjem dnevniških datotek, ne vključujejo osebnih podatkov. Orodja bodisi ne zbirajo naslovov IP ali pa jih skrajšajo takoj, ko jih zberejo.

Ponudniki teh orodij obdelujejo podatke le kot pogodbeni upravljavci podatkov v skladu z našimi navodili in ne za lastne namene.

V naslednjih poglavjih so podatki o posameznih ponudnikih orodij ter navodila, kako nasprotovati zbiranju in obdelavi podatkov prek orodja.

Upoštevajte, da je pri orodjih, ki uporabljajo možnost zavrnitve piškotkov, funkcija zavrnitve povezana s posamezno napravo ali brskalnikom ter zato velja le za to določeno terminalsko napravo ali brskalnik. Če uporabljate več terminalskih naprav ali brskalnikov, morate piškotke onemogočiti na vsaki napravi in z vsakim brskalnikom, ki ga uporabljate.

Poleg tega lahko preprečite ustvarjanje profilov uporabe tako, da v celoti izključite piškotke. Več o tem lahko preberete v poglavju »Piškotki«.

5.1 · WebTrends

WebTrends upravlja podjetje WebTrends Inc., 851 SW 6th Ave., Suite 1600, Portland, OR 97206, ZDA.

Podatki o dostopu, zbrani na naši spletni strani, so anonimizirani, da jih ni mogoče povezati s posameznim uporabnikom. Konkretno se to doseže z anonimiziranjem naslova IP.

Zbiranju ali obdelavi vaših podatkov lahko nasprotujete z uporabo možnosti za odjavo, tako da kliknete na naslednjo povezavo: https://ondemand.webtrends.com/support/optout.asp.

6. Družabni vtičniki

V naših spletnih storitvah uporabljamo tako imenovane družbene vtičnike različnih družbenih omrežij, ki so opisani v tem poglavju.

Med uporabo vtičnikov vaš spletni brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežnikom zadevnega družbenega omrežja. Na ta način ponudnik družbenega omrežja prejme podatke o tem, da je vaš spletni brskalnik dostopal do določene spletne storitve, tudi če pri tem ponudniku nimate uporabniškega računa ali trenutno niste prijavljeni v ta račun. Dnevniške datoteke (vključno z naslovom IP) se prenesejo neposredno iz vašega spletnega brskalnika na strežnik, ki pripada ponudniku, in se tam lahko shranijo. Ponudnik ali njegov strežnik se lahko nahaja zunaj EU ali EGP (na primer v Združenih državah).

Vtičniki so samostojne razširitve ponudnikov družbenih omrežij. Zato ne moremo vplivati na obseg podatkov, ki jih zberejo in shranijo.

Podatke o namenu in obsegu zbiranja podatkov, nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani družbenega omrežja, kot tudi vaše pravice in možnosti za zaščito vaše zasebnosti, najdete v politiki varstva podatkov zadevnega družbenega omrežja.

Če ne želite, da ponudniki družbenih omrežij prejemajo in, kjer je to primerno, shranjujejo ali uporabljajo vaše podatke, ne uporabljajte njihovih vtičnikov.

Z uporabo tako imenovanih rešitev z dvema klikoma vas varujemo pred tem, da se vaš obisk naših spletnih strani privzeto beleži in obdeluje s strani ponudnikov družbenih omrežij. Med obiskom naših spletnih strani, ki vsebujejo takšne vtičnike, so le-ti sprva dezaktivirani. Le ko kliknete na gumb, se vtičniki aktivirajo.

Soglasje, ki ste ga dali s klikom, se shrani v naš piškotek za »zasebnost-družbena omrežja«. Več informacij o naših piškotkih najdete tukaj.

6.1 · Vtičniki za Facebook

Facebook najdete na spletni strani www.facebook.com, ki jo upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA, 94304, ZDA, in na spletni strani www.facebook.de, ki jo upravlja Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5–7 Hanover Quay, Dublin 2, Irska (»Facebook«). Pregled vtičnikov za Facebook in njihov videz lahko najdete tukaj: https://developers.facebook.com/docs/plugins/?locale=en_US ; podatke o varstvu podatkov na Facebooku najdete tukaj: https://www.facebook.com/policy.php.

6.2 · Vtičniki za Twitter

Twitter upravlja Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA, 94103, ZDA (»Twitter«). Pregled vtičnikov za Twitter in njihov videz lahko najdete tukaj: https://developer.twitter.com/; podatke o varstvu podatkov na Twitterju najdete tukaj: https://twitter.com/en/privacy.

6.3 · Vtičniki za Pinterest

Pinterest upravlja Pinterest Inc, 808 Brennan St, San Francisco, CA 94103, ZDA (»Pinterest«). Pregled vtičnikov za Pinterest in njihov videz lahko najdete tukaj: https://developers.pinterest.com/ ; podatke o varstvu podatkov na Pinterestu najdete tukaj: https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy .

6.4 · Vtičniki za LinkedIn

LinkedIn upravlja LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, ZDA (»LinkedIn«). Pregled vtičnikov za LinkedIn in njihov videz lahko najdete tukaj: https://developer.linkedin.com/plugins ; podatke o varstvu podatkov na LinkedInu najdete tukaj: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

7. YouTube

Ta spletna storitev uporablja video platformo YouTube, ki jo upravlja YouTube, LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, ZDA (»YouTube«). YouTube je platforma, ki omogoča predvajanje avdio in video datotek.

Ko v naših spletnih storitvah naložite zadevno stran, vgrajen YouTubov predvajalnik vzpostavi povezavo z YouTubom, da zagotovi tehničen prenos in predvajanje video ali avdio datoteke. Ko je povezava z YouTubom vzpostavljena, se podatki posredujejo YouTubu. Za obdelavo teh podatkov s strani YouTuba ne odgovarjamo.

Za informacije o obsegu in namenu zbiranja podatkov, nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja YouTube, vaših pravicah in nastavitvah, ki jih lahko nastavite za zaščito svoje zasebnosti, si oglejte YouTubovo politiko varstva podatkov.

8. Zunanje povezave

Naše spletne storitve lahko vsebujejo tudi spletne strani tretjih oseb, ki jih upravljajo ponudniki, ki z nami niso povezani. Po kliku na te povezavo nimamo vpliva na zbiranje, obdelavo in uporabo osebnih podatkov, ki se morda posredujejo tretji osebie (kot na primer naslov IP ali URL spletnega mesta, na katerem je povezava), saj je ravnanje tretjih oseb seveda izven našega nadzora. Za obdelavo osebnih podatkov s strani tretjih oseb ne odgovarjamo.

9. Varnost

Naši zaposleni in podjetja, ki ponujajo storitve v našem imenu, so zavezani k zaupnosti in spoštovanju veljavnih zakonov o varstvu podatkov.

Sprejemamo vse potrebne tehnične in organizacijske ukrepe, da zagotovimo ustrezno raven varnosti in zaščitimo vaše podatke, ki jih obdelujemo, zlasti pred tveganji nenamernega ali nezakonitega uničenja, manipulacije, izgube, sprememb ali nepooblaščenega razkritja ali dostopa. Svoje varnostne ukrepe nenehno izboljšujemo v skladu s tehnološkim napredkom. Nekateri varnostni ukrepi, ki jih izvajamo, so: psevdonimizacija, anonimizacija, mehanizmi nadzora nad dostopom, varnostna kopiranja in podobni ukrepi.

10. Uporabniške pravice

Če želite uveljaviti svoje pravice, upoštevajte navodila v poglavju »13. Stik«. Pri tem nam pošljite podatke, ki jih lahko uporabimo, da vas osebno identificiramo.

Pravica do informacij in dostopa:

 • Imate pravico, da od nas pridobite potrditev o tem, ali se vaši osebni podatki obdelujejo, in če se, za dostop do vaših osebnih podatkov.

Pravica do popravka in brisanja:

 • Imate pravico zahtevati, da netočne osebne podatke popravimo in da jih spremenimo ali izbrišemo, če so izpolnjene zakonske zahteve.
 • To ne velja za podatke, ki so potrebni za namene zaračunavanj ali računovodstva ali za katere velja zakonsko obvezno obdobje hrambe. Če dostop do takih podatkov ni potreben, je njihova obdelava omejena (glejte v nadaljevanju).

Omejitev obdelave:

 • Če so izpolnjene zakonske zahteve, imate pravico zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov.

Nasprotovanje obdelavi podatkov:

 • Imate pravico, da kadarkoli nasprotujete obdelavi svojih podatkov. Vaših osebnih podatkov ne bomo več obdelovali, razen če lahko v skladu z zakonskimi zahtevami dokažemo, da imamo nujne in zakonite razloge za njihovo nadaljnjo obdelavo, ki nadomestijo vaše pravice.

Nasprotovanje obdelavi podatkov na pravni podlagi »upravičenega interesa«:

 • Poleg tega imate pravico, da kadarkoli nasprotujete obdelavi svojih osebnih podatkov, če je to utemeljeno z upravičenim interesom. Obdelavo vaših podatkov bomo nato prekinili, razen če dokažemo obstoj zakonitih in nujnih razlogov v skladu s pravnimi zahtevami, ki prevladajo nad vašimi pravicami.

Umik soglasja:

 • Če ste soglašali z obdelavo svojih podatkov, imate pravico, da umaknete soglasje s takojšnjim učinkom. Zakonitost obdelave podatkov pred umikom vašega soglasja ostane nespremenjena.

11. Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Imate pravico do vložitve pritožbe pri organu za varstvo podatkov. Lahko se obrnete na organ za varstvo podatkov, ki je odgovoren za kraj vašega bivanja, ali na organ, ki je odgovoren za nas. To je:

Informacijski pooblaščenec
Zaloška cesta 59
1000 Ljubljana
Slovenija

T: 01 230 97 30
F: 01 230 97 78
e-pošta: gp.ip@ip-rs.si

12. Spremembe obvestila o varstvu podatkov

Pridržujemo si pravico do spremembe naših varnostnih ukrepov in ukrepov za varstvo podatkov, kjer je to potrebno zaradi upoštevanja tehnološkega razvoja. V takih primerih bomo ustrezno spremenili politiko o varstvu podatkov. Vedno upoštevajte veljavno različico naše politike varstva podatkov, ki je na voljo na spletni strani www.bosch.hr, saj se lahko spreminja.

13. Stik

Če želite vzpostaviti stik z nami, nas najdete na naslovu, navedenem v razdelku »Upravljavec podatkov«.

Za uveljavljanje pravic in obvestila o incidentih v zvezi z varstvom osebnih podatkov uporabite naslednjo povezavo:
https://www.bkms-system.net/bosch-datenschutz

Za predloge in pritožbe v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov vam priporočamo, da se obrnete na našega komisarja za varstvo podatkov:

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov
Information Security and Privacy (C/ISP)
Robert Bosch GmbH
Postfach 30 02 20
70442 Stuttgart
NEMČIJA

ali

E-naslov: DPO@bosch.com

Dne: 28. 11. 2018