Če želite izkoristiti vse funkcije tega spletnega mesta, so potrebni piškotki. Prosimo omogočite piškotke in osvežite brskalnik. Po osvežitvi bo prikazano pogovorno okno za upravljanje piškotkov.

To spletno mesto uporablja piškotke za omogočanje nekaterih funkcij, udobno uporabo in zbiranje statističnih podatkov. Te nastavitve lahko kadar koli spremenite, tako da kliknete »Spremeni nastavitve«. Če se strinjate z uporabo piškotkov, kliknite »Da, strinjam se«. Naš pravilnik o zasebnosti

 
Naše podjetje

Bosch v Sloveniji


Bosch Slovenija je regionalna podružnica skupine Bosch Group. Leta 2013 je skupina Bosch Group ustvarila 358,7 milijona evrov prihodkov od prodaje. Višina naložb je leta 2013 ostala na ravni preteklih let. Bosch v Sloveniji zaposluje 1.396 delavcev. Oddelek za električna orodja je v letu 2012 na trgu predstavil več kot 100 inovacij. Skupina Bosch Group v Sloveniji še naprej podpira otroke, ki potrebujejo posebno pomoč. V okviru sodelovanja z inštitutom SOČA je skupina Bosch Group v Sloveniji leta 2013 sofinancirala nakup opreme za novo senzomotorično sobo.

 
 

Skupina Bosch Group


Skupina Bosch je vodilni svetovni dobavitelj storitev in tehnologije. Zaposluje približno 400.500 sodelavcev po vsem svetu (na 31. december 2017). Po prvih podatkih je družba leta 2017 ustvarila promet v višini 78 milijarde evrov. Njene dejavnosti so razdeljene v štiri poslovne sektorje: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods in Energy and Building Technology. Bosch kot vodilno podjetje na področju interneta stvari ponuja inovativne rešitve za pametne domove, pametna mesta, povezano mobilnost in povezano industrijo. S pomočjo svojega strokovnega znanja in senzorske tehnologije, programske opreme ter storitev kot tudi s pomočjo svojega IoT oblaka svojim strankam ponuja povezane večdomenske rešitve iz enega vira. Strateški cilj skupine Bosch je zagotoviti inovacije za povezano življenje. Bosch izboljšuje kakovost življenja po vsem svetu z izdelki in storitvami, ki so inovativni in navdušujejo. Na kratko, Bosch po vsem svetu ponuja »tehniko za življenje«. Skupina Bosch obsega podjetje Robert Bosch GmbH ter več kot 450 podružnic in regionalnih podjetij v približno 60 državah. Boscheva svetovna proizvodna in prodajalna mreža skupaj s prodajnimi in servisernimi partnerji pokriva skoraj vsako državo na svetu. Osnova za bodočo rast družbe so njene inovacije. Bosch na 120 lokacijah po celem svetu na področju raziskav in razvoja zaposluje 62.500 sodelavcev.

Podjetje je leta 1886 v Stuttgartu ustanovil Robert Bosch (1861–1942) kot »delavnico za finomehaniko in elektrotehniko«. Posebna lastniška sestava podjetja Robert Bosch GmbH zagotavlja podjetniško svobodo skupine Bosch in podjetju omogoča dolgoročno načrtovanje ter vlaganje v večje naložbe za zagotovitev njegove prihodnosti. Dvaindevetdeset odstotkov delniškega kapitala podjetja Robert Bosch GmbH je v lasti dobrodelne fundacije Robert Bosch Stiftung GmbH. Večina glasovalnih pravic je v rokah industrijskega trusta Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije lastništva podjetja izvaja trust. Preostale delnice so v lasti družine Bosch in družbe Robert Bosch GmbH.

 
 
Zemljevid lokacij

Kje je Bosch prisoten?

Skupina Bosch Group zaposluje delavce v več kot 50 državah po svetu. Bolje spoznajte vsa mesta po svetu, kjer Bosch opravlja dejavnosti raziskav in razvoja, proizvodnje in prodaje.

Kratek izsek o zgodovini

Zgodovina

Leta 1886 je Robert Bosch v Stuttgartu ustanovil "Delavnico za fino mehaniko in elektroinženiring". To je pomenilo rojstvo današnje družbe Robert Bosch GmbH, ki deluje po vse svetu.

 

Dejstva in številke za leto*


Leto ustanovitve:
Slovenija: 1992
Po vsem svetu: 1886
Zaposleni:
Slovenija: 1 384
Po vsem svetu: 402 166
Lokacije:
Slovenija: 3
Prodaja:
Slovenija: 36 milijonov evrov
Po vsem svetu: 78,1 billion euros
Strošek raziskav in razvoja:
Slovenija: 16 milijonov evrov
Po vsem svetu: 7,3 billion euros

* Slovenija 2014 | Svet 2017

Poslovni sektorji in oddelki