Preskoči na glavno vsebino
Bosch v Sloveniji
Bosch po svetu

Hiter pregled skupine Bosch Group

Bosch Group po svetu

Kaj počnemo

Skupina Bosch je vodilni svetovni dobavitelj tehnologije in storitev. Zaposluje približno 429.000 sodelavcev po vsem svetu (na dan 31. december 2023). Leta 2023 je podjetje doseglo prodajo v višini 91,6 milijarde evrov. Poslovanje je razdeljeno na štiri poslovne sektorje: mobilnost, industrijska tehnologija, potrošniško blago ter energetika in gradbena tehnologija. Podjetje s svojimi poslovnimi aktivnostmi stremi k uporabi tehnologije za oblikovanje univerzalnih trendov, kot so avtomatizacija, elektrifikacija, digitalizacija, povezljivost in osredotočenost na trajnost. V tem kontekstu Boscheva široka prisotnost v panogah in regijah krepi njegovo inovativnost in robustnost. Bosch izkorišča svoje dokazano strokovno znanje in izkušnje na področju senzorske tehnologije, programske opreme in storitev, da strankam ponudi rešitve za več domen iz enega vira. Svoje strokovno znanje in izkušnje na področju povezljivosti in umetne inteligence uporablja tudi za razvoj in proizvodnjo trajnostnih, uporabniku prijaznih izdelkov. S »Tehnologijo za življenje« želi Bosch pomagati izboljšati kakovost življenja in ohraniti naravne vire.

Hiter pregled skupine Bosch

Prihodki od prodaje, zaposleni, lokacije — ključni podatki in hiter pregled blagovnih znamk
(podatki na dan 31. decembra 2023 | vrednosti so zaokrožene)

429.400

sodelavcev po vsem svetu

91,6

milijarde evrov prihodka od prodaje

90.100

raziskovalcev in razvijalcev po vsem svetu

468

hčerinskih in regionalnih družb v približno 60 državah

4,8

milijarde evrov Dobiček iz poslovanja (EBIT)

7,3

milijarde evrov za raziskave in razvoj

Publikacije

Tukaj si lahko v PDF formatu prenesete aktualne informacije o skupini Bosch.

Naslovnica Bosch danes

Bosch danes

Vse, kar morate vedeti o Boschu, v jasni in strnjeni obliki.

Naslovnica Bosch letno poročilo 2023

Letno poročilo 2023

Profil podjetja in letno poročilo za 2023

Naši sektorji poslovanja

Struktura družbenikov in organizacija

Družbeno-pravna struktura podjetja Robert Bosch GmbH zagotavlja podjetniško samostojnost skupine Bosch. Podjetju omogoča dolgoročno načrtovanje in naložbe v pomembne projekte za prihodnost. Kapitalski delež podjetja Robert Bosch GmbH v 94 % pripada nepridobitnemu podjetju Robert Bosch Stiftung GmbH. Preostali delež je v lasti družbe družine Bosch in podjetja Robert Bosch GmbH. Glede glasovalnih pravic ima podjetje Robert Bosch Industrietreuhand KG večino glasov, izvaja tudi funkcijo družbenika podjetja.

  • Družbeniki podjetja Robert Bosch GmbH. Razporeditev deležev: 1 % Robert Bosch GmbH, 5 % ERBO II GmbH/družina Bosch, 94 % Robert Bosch Stiftung GmbH
  • Družbeniki podjetja Robert Bosch GmbH. Razdelitev glasovalnih pravic: 7 % družina Bosch, 93 % Robert Bosch Industrietreuhand KG

Fundacija Robert Bosch

Poslovna zgradba fundacije Robert Bosch in nekdanja stanovanjska hiša Roberta Boscha v Stuttgartu

Od ustanovitve leta 1964 fundacija Robert Bosch Stiftung GmbH nadaljuje z družbeno koristnim angažmajem svojega ustanovitelja. S svojo podporo pomaga pri razvoju trajnostnih rešitev za družbene izzive. Izvaja svoje projekte, sklepa zavezništva s partnerji in podpira pobude tretjih. Delo fundacije je financirano iz dividend, ki jih prejme kot družbenik podjetja Robert Bosch GmbH.

Kontaktirajte Bosch

Z veseljem vam bomo pomagali.

Telefon

Pošljite nam sporočilo

Klepetajte z nami!

Imate vprašanja ali priporočila? Stopite v stik z nami. Dosegljivi smo vsak delovnik med 08. in 16. uro.