Icon--AD-black-48x48Icon--address-consumer-data-black-48x48Icon--appointment-black-48x48Icon--back-left-black-48x48Icon--calendar-black-48x48Icon--Checkbox-checkIcon--clock-black-48x48Icon--close-black-48x48Icon--compare-black-48x48Icon--confirmation-black-48x48Icon--dealer-details-black-48x48Icon--delete-black-48x48Icon--delivery-black-48x48Icon--down-black-48x48Icon--download-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--externallink-black-48x48Icon-Filledforward-right_adjustedIcon--grid-view-black-48x48IC-logoutIC-upIcon--info-i-black-48x48Icon--Less-minimize-black-48x48Icon-FilledIcon--List-Check-blackIcon--List-Cross-blackIcon--list-view-mobile-black-48x48Icon--list-view-black-48x48Icon--More-Maximize-black-48x48Icon--my-product-black-48x48Icon--newsletter-black-48x48Icon--payment-black-48x48Icon--print-black-48x48Icon--promotion-black-48x48Icon--registration-black-48x48Icon--Reset-black-48x48share-circle1Icon--share-black-48x48Icon--shopping-cart-black-48x48Icon--start-play-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--summary-black-48x48tumblrIcon-FilledvineIc-OverlayAlertwhishlist
Kot vodilno IoT-podjetje nudi Bosch inovativne rešitve za vaš pametni dom.
Bosch po svetu

Hiter pregled skupine Bosch Group

Kaj počnemo

Skupina Bosch je vodilni svetovni dobavitelj tehnologije in storitev. Zaposluje približno 410.000 ljudi po vsem svetu (podatki na dan 31. 12. 2018). Glede na preliminarne številke je družba v letu 2018 ustvarila 77,9 milijarde evrov prihodkov od prodaje. Poslovanje družbe je razdeljeno na štiri poslovne sektorje: mobilne rešitve, industrijska tehnologija, potrošniško blago ter energetska in gradbena tehnologija. Kot vodilna IS-družba Bosch ponuja inovativne rešitve za pametne domove, pametna mesta, povezano mobilnost in povezano proizvodnjo. Svoje izkušnje uporablja pri tehnologiji senzorjev, programski opremi, storitvah, pa tudi pri svojem lastnem IS-oblaku in tako svojim strankam nudi povezane in večpanožne rešitve iz enega vira. Strateški cilj Skupine Bosch je zagotoviti inovacije za povezano življenje. Bosch z inovativnimi in navdušujočimi izdelki ter storitvami izboljšuje kakovost življenja po vsem svetu. Bosch torej ustvarja tehnologijo, ki je »ustvarjena za življenje«.

Hiter pregled skupine Bosch

Prihodki od prodaje, zaposleni, lokacije — ključni podatki in hiter pregled blagovnih znamk

Prihodki od prodaje, zaposleni, lokacije — dejstva o skupini Bosch Group in hiter pregled blagovnih znamk.

Publikacije

Tukaj si lahko v PDF formatu prenesete aktualne informacije o skupini Bosch.

Naslovnica Bosch danes 2017

Bosch danes

Vse, kar morate vedeti o Boschu, v jasni in strnjeni obliki.

Naslovnica Bosch letno poročilo 2017

Letno poročilo 2017

Profil podjetja in letno poročilo za 2017

Naši sektorji poslovanja

Boschev razstavni avtomobil

Poprodajni trg motornih vozil

Poprodajni trg motornih vozil

Glavna področja aktivnosti sektorja so tehnologija vbrizgavanja in periferne komponente pogonskega sklopa za motorje z notranjim zgorevanjem, različne rešitve za elektrifikacijo pogonskega sklopa, volanski krmilni sistemi, varnostni in asistenčni sistemi, tehnologija za uporabo v uporabniku prijaznih Infotainment-sistemih ter za komunikacijo vozilo-z-vozilom in vozilo-z-infrastrukturo, zasnova servisnih delavnic ter tehnologija in poprodajne storitve za avtomobilski trg. Sektor strokovna znanja skupine Bosch Group združuje v tri domene — avtomatizacija, elektrifikacija in povezljivost — ter svojim strankam nudi integrirane mobilne rešitve, ki omogočajo interakcijo med avtomobili in drugimi transportnimi sredstvi, npr. kolesi, vlaki in avtobusi. Bosch je prav tako odgovoren za pomembne inovacije v avtomobilski industriji kot so, na primer, motorna regulacija, sistem za stabilizacijo vozila ESP® ter tehnologija vbrizgavanja dizelskega goriva prek skupnega voda (CR). Na področju senzorske tehnologije izdeluje trenutno najmanjšo stereo video kamero za avtomobilske aplikacije.

Boschev razstavni avtomobil
Nadziranje Industry 4.0-procesov na zaslonu

Pogonska in nadzorna tehnologija

Pogonska in nadzorna tehnologija

Ta sektor vključuje oddelek za pogonsko in krmilno tehniko ter predstavlja enega izmed vodilnih svetovnih dobaviteljev na tem področju, saj nudi prilagojene pogonske, krmilne in aktuatorske rešitve za avtomatizacijo v tovarnah, gradnjo in inženiring sistemov, mobilne stroje in gospodarska vozila. Poleg tega oddelek za pogonsko in krmilno tehniko nudi obsežen portfelj storitev, izvaja velike mednarodne projekte in razvija vedno več rešitev v smeri povezane proizvodnje (standard Industry 4.0). Oddelek za pakirno tehniko je eden vodilnih izdelovalcev procesnih in pakirnih rešitev na svetu za farmacevtsko, prehransko in slaščičarsko industrijo ter za izbrane segmente industrije napitkov.

Nadziranje Industry 4.0-procesov na zaslonu
Boschevo vrtalno kladivo

Električna orodja in gospodinjski aparati

Električna orodja in gospodinjski aparati

Sektor vključuje Oddelek za električna orodja, enega vodilnih dobaviteljev na svetu tako za električna orodja in pripadajoči pribor kot tudi za merilna in vrtna orodja. Glavni inovacijski poudarki so na zmogljivih brezvrvičnih orodjih in, v vedno večjem obsegu, na orodjih z možnostjo povezave s spletom. Sektor Električna orodja in gospodinjski aparati vključuje tudi podjetje BSH Hausgeräte GmbH. Kot eden vodilnih globalnih proizvajalcev gospodinjskih aparatov nudi celoten spekter modernih in učinkovitih naprav, ki postajajo vse bolj povezljive s spletom, kot so na primer štedilniki, peči, pomivalni in pralni stroji, hladilniki in zamrzovalniki, pa tudi manjših naprav kot so vakuumski sesalniki in kavni aparati.

Boschevo vrtalno kladivo
Bosch Smart Home control

Energetika in gradbena tehnologija

Energetika in gradbena tehnologija

Oddelek družbe Bosch za varnostne sisteme razvija proizvode in rešitve za video nadzor in nadzor dostopa, protivlomne in protipožarne alarmne sisteme ter avdio in konferenčne sisteme. Med drugim zagotavlja tudi storitve, povezane z daljinskim nadzorom. Oddelek za varnostne sisteme vključuje tudi novo, mednarodno integracijsko poslovno enoto, ki komercialnim strankam nudi pametno energijsko in gradbeno tehnologijo ter storitve. Nov Boschev globalni oddelek za storitvene rešitve ima nalogo razširiti poslovanje, ki ga je prej opravljal oddelek za varnostne sisteme, tako da bo vključeval tudi eksterne poslovne storitve. Prav tako bo znotraj družbe Bosch zagotavljal funkcije za deljene storitve. Boschev oddelek za termotehnologijo ustvarja energijsko učinkovite in vedno bolj z internetnim omrežjem povezane proizvode za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode. Nova podružnica, družba Robert Bosch Smart Home GmbH, nudi proizvode in storitve v zvezi s pametnimi domovi.

Bosch Smart Home control

Struktura lastništva in organizacija

Od leta 1964 je večinski lastnik podjetja Bosch Fundacija Robert Bosch Stiftung GmbH, dobrodelni sklad. Ta v moderni obliki nadaljuje z dobrodelnimi in družbenimi prizadevanji ustanovitelja podjetja. Sebe vidi kot fundacijo, ki svoje cilje zasleduje tako s programi in lastnimi pravili kot tudi s podpiranjem primernih projektov ter iniciativ, ki so jih predlagali drugi in ki so namenjene premagovanju nalog, s katerimi se današnja družba sooča.

Delničarji in glasovalne pravice v podjetju Robert Bosch GmbH

Kontaktirajte Bosch

Z veseljem vam bomo pomagali.
Telefon