Preskoči na glavno vsebino
Bosch v Sloveniji

Obvestilo o varstvu podatkov

Obvestilo o varstvu podatkov Robert Bosch d.o.o.

Robert Bosch d.o.o. (v nadaljevanju »Bosch« ali »mi« ali »nas«) ceni vaš obisk naše spletne strani in mobilne aplikacije (skupaj imenovanih tudi kot »spletne ponudbe«). Zahvaljujemo se vam za zanimanje za naše podjetje in naše izdelke.

 

1. Bosch spoštuje vašo zasebnost

Varovanje vaše zasebnosti med obdelavo osebnih podatkov in varnost vseh poslovnih podatkov sta za nas zelo pomembna. Osebne podatke, ki jih zberemo med obiskom naših spletnih ponudb, obdelujemo zaupno in samo v skladu z zakonskimi predpisi.

Varstvo podatkov in informacij je vključeno v našo podjetniško politiko.

 

2. Upravljavec podatkov

Bosch je upravljavec, odgovoren za obdelavo vaših podatkov; izjeme so navedene v tem obvestilu o varstvu podatkov.

Naši kontaktni podatki:

Ime in naslov
Robert Bosch d.o.o.
Kidričeva 81
4220 Škofja Loka

Odgovorni za vsebino
Robert Bosch d.o.o.

Telefonska številka
+386 1 5839-137
contact@si.bosch.com

Vnosi v registru
Okrožno sodišče v Ljubljani
Matična številka: 5688515000

Identifikacijska številka za DDV
SI44460325

 

3. Zbiranje, obdelava in uporaba osebnih podatkov

3.1 · Kategorije osebnih podatkov v obdelavi

V nadaljevanju so obdelane kategorije osebnih podatkov

 • komunikacijski podatki, tj. podatki iz e-poštnega kontaktnega obrazca (na primer ime, spol, e-poštni naslov, podatki o podjetju, naslov IP).
 • Podatki o komunikaciji preko orodja chat (klepet) na naših spletnih straneh - med komunikacijo vas lahko prosimo, da nam posredujete določene osebne podatke, odvisno od narave vašega povpraševanja.

Več informacij o obdelavi vaših osebnih podatkov , odvisno od kategoriji teme, ki ji pripadate lahko najdete v Izjavi o varovanju podatkov za poslovne partnerje (https://www.bosch.si/pravila-zasebnosti-za-poslovni-partnerji/)

3.2 · Načela

Osebni podatki so sestavljeni iz vseh informacij, ki se nanašajo na določeno ali določljivo fizično osebo, to vključuje na primer imena, naslove, telefonske številke, e-poštne naslove, pogodbene glavne podatke, pogodbeno računovodstvo in plačilne podatke, ki so izraz identitete osebe.

Zbiramo, obdelujemo in uporabljamo osebne podatke (vključno z naslovi IP) le, če obstaja zakonska pravna podlaga za to ali če ste dali soglasje za obdelavo ali uporabo osebnih podatkov v zvezi s to zadevo, na primer z registracijo.

3.3 · Nameni obdelave in pravne podlage

Vaši osebni podatki se obdelujejo za naslednje namene:

3.3.1 · Zagotavljanje teh spletnih ponudb

 • Pravna podlaga: pretežno naš legitimni interes za neposredno trženje, če je to v skladu z zahtevami zakonodaje o varstvu podatkov in konkurenci.

3.3.2 · Odziv na povpraševanja uporabnikov v kontaktnem obrazcu

 • Pravna podlaga: pretežno naš legitimni interes za neposredno trženje in izboljšanje naših izdelkov in storitev, če je to v skladu z zahtevami zakonodaje o varstvu podatkov in konkurenci.

3.3.3. · Odziv na uporabniška vprašanja v orodju za klepet v živo

 • Pravna podlaga: pretežno naš legitimni interes za neposredno trženje in izboljšanje naših izdelkov in storitev, če je to v skladu z zahtevami zakonodaje o varstvu podatkov in konkurenci.

3.3.4 ·.Za preiskovanje napak in iz varnostnih razlogov

 • Pravna podlaga: izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti glede varstva podatkov in legitimen interes pri odpravljanju napak ter varnosti naših storitev.

3.3.5 · Samopromocija in promocija s strani drugih, pa tudi ponovna iskanje in analiza dosega trga, opravljena znotraj področja, ki je zakonsko dovoljeno ali temelji na soglasju

 • Pravna podlaga: soglasje / legitimen interes od naše strani pri neposrednem trženju, če je to v skladu z zakonom o varstvu podatkov in konkurenci).

3.3.6 · Varovanje in zaščita naših pravic

 • • Pravna podlaga: legitimen interes z naše strani pri uveljavljanju in zaščiti naših pravic.

3.4 · Dnevniške datoteke (Log files)

Vsakič, ko uporabljate internet, vaš brskalnik oddaja določene informacije, ki jih shranimo v tako imenovane dnevniške datoteke.

Dnevniške datoteke hranimo za kratek čas, da ugotovimo motnje v storitvah in zaradi varnostnih razlogov (na primer za preiskovanje poskusov napadov), in sicer za obdobje 7 dni, nato jih izbrišemo. Dnevniške datoteke, ki jih je treba hraniti za dokaz, so izključene iz brisanja, dokler zadevni incident ni rešen, in se lahko posredujejo preiskovalnim organom za vsak primer posebej.

Dnevniške datoteke se uporabljajo tudi za analize (brez naslova IP oz. brez celotnega naslova IP), glejte modul 3.3.5 »Samopromocija in promocija s strani drugih, pa tudi ponovna iskanje in analiza dosega trga, opravljena znotraj področja, ki je zakonsko dovoljeno ali temelji na soglasju«.

V dnevniške datoteke se shranijo zlasti naslednje informacije:

 • naslov IP (naslov internetnega protokola) terminalne naprave, ki se uporablja za dostop do spletnih storitev;
 • ID mobilne naprave, če se spletne ponudbe uporabljajo prek mobilne naprave;
 • internetni naslov spletne strani, s katerega se dostopa do spletnih storitev (tako imenovani URL izvora ali napotitveni URL);
 • ime ponudnika storitve, ki je bilo uporabljeno za dostop do spletnih storitev;
 • ime datotek ali informacij, do katerih se dostopa;
 • datum in čas kot tudi trajanje priklica podatkov;
 • količina prenesenih podatkov;
 • operacijski sistem in informacije o uporabljenem internetnem brskalniku, vključno z nameščenimi dodatki (na primer Flash Player);
 • koda statusa http (na primer »zahteva uspešna« ali »zahtevane datoteke ni mogoče najti«).

3.5 · Otroci

Naše spletne storitve niso namenjene otrokom, mlajšim od 16 let.

3.6 · Prenos podatkov na druge upravljavce

Načeloma se vaši osebni podatki posredujejo drugim upravljavcem samo, če je to potrebno za izpolnjevanje pogodbene obveznosti, ali če imamo mi ali tretja oseba upravičen interes za prenos podatkov, ali če ste dali svoje soglasje. Podrobnosti o pravni podlagi in o prejemnikih oz. kategorijah prejemnikov lahko najdete v sekciji – Nameni obdelave in pravna podlaga (glej 3.3).

Poleg tega se lahko podatki prenesejo na druge upravljavce, če smo to dolžni storiti zaradi zakonskih predpisov, ali izvršljivih upravnih, ali sodnih odredb.

3.6.1 · Ponudniki storitev (splošno)

Vključujemo zunanje ponudnike storitev z nalogami, kot so prodaja in trženje, upravljanje pogodb, upravljanje plačil, programiranje, gostovanje podatkov in storitve telefonskih linij za pomoč. Te ponudnike storitev smo skrbno izbrali in jih redno pregledujemo, zlasti glede skrbnega ravnanja in varovanja shranjenih podatkov. Vsi ponudniki storitev so dolžni varovati zaupnost podatkov in upoštevati zakonske določbe. Ponudniki storitev so lahko tudi druga podjetja skupine Bosch

3.7 · Prenos na prejemnike zunaj EGP

Osebne podatke lahko prenesemo na prejemnike zunaj EGP, v tako imenovane tretje države. V takih primerih pred prenosom zagotovimo, da prejemnik podatkov zagotovi ustrezno raven varstva podatkov ali da se vi strinjate s prenosom.

Imate pravico, da prejmete pregled prejemnikov tretjih držav in izvod posebej dogovorjenih določb, ki zagotavljajo ustrezno raven varstva podatkov. V ta namen uporabite izjave v sekciji Kontakt.

3.8 · Trajanje hrambe podatkov

Načeloma hranimo vaše podatke toliko časa, kolikor je potrebno, da ponudimo naše spletne ponudbe in povezane storitve, ali dokler imamo legitimen interes za hrambo podatkov (na primer morda bomo imeli še vedno legitimen interes za trženje po navadni pošti tudi po izpolnitvi naših pogodbenih obveznosti).

Zgodovina pogovorov (vključno z osebnimi podatki v njih) v orodju za chat (klepet) se izbriše po šestih mesecih od komunikacije. Nekatere osebne podatke, ki ste jih navedli med pogovorom, lahko obdelujemo tudi po izteku tega obdobja, če je to potrebno zaradi narave vaše komunikacije z nami (kot so pritožba / reklamaciji potrošnika, zahtevek za upravičene pravice / garancije ipd.)

Če vaše podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja, jih hranimo v obdobju, za katero je bilo vaše soglasje dano. Po preteku tega obdobja bomo vaše podatke v naslednjih 12 mesecih izbrisali.

V vseh drugih primerih vaše osebne podatke izbrišemo, z izjemo podatkov, ki jih moramo hraniti za izpolnjevanje pravnih obveznosti (na primer zaradi obdobij hrambe v skladu z davčnimi in komercialnimi kodami smo določeno obdobje dolžni hraniti dokumente, kot so pogodbe in računi).

 

4. Uporaba piškotkov

Pri uporabi naše spletne storitve se lahko uporabljajo piškotki in mehanizmi sledenja. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se lahko ob obisku naše spletne storitve shranijo na vašo napravo.

Sledenje je omogočeno na podlagi različnih tehnologij. Še posebej obdelujemo podatke z uporabo tehnologije pikslov in/ali v času analize dnevniških datotek.

4.1 · Kategorije

Ločimo med piškotki, ki so nujno potrebni za tehnične funkcije spletne storitve, ter piškotki in mehanizmi sledenja, ki niso nujno potrebni za tehnične funkcije spletne storitve.

Načeloma je spletno storitev mogoče uporabiti brez kakršnih koli piškotkov, ki služijo netehnični naravi.

4.1.1 · Tehnično potrebni piškotki

Tehnično potrebni piškotki so piškotki, brez katerih ni mogoče zagotoviti tehničnega delovanja spletne storitve. Ti piškotki vključujejo npr. piškotke, ki shranijo podatke z namenom tekočega predvajanja videoposnetkov in zvočnih vsebin.

Taki piškotki se izbrišejo, ko zapustite spletno stran.

4.1.2 · Piškotki in mehanizmi sledenja, ki niso tehnično potrebni

Piškotke in mehanizme sledenja uporabljamo samo, če ste za vsak primer predhodno dali soglasje. Z izjemo piškotka, ki shrani trenutno stanje vaših nastavitev zasebnosti (izbirni piškotek). Ta piškotek je nastavljen na podlagi zakonitih interesov

4.2 · Oglaševalni piškotki in mehanizmi sledenja

Splošno

Z oglaševalnimi piškotki in mehanizmi sledenja vam lahko mi in naši partnerji prikažemo ponudbe glede na vaše interese, ki izvirajo iz analize vaše uporabe spleta:

 • Statistika:
  Z uporabo statističnih orodij beležimo npr. število vaših ogledov strani.
 • Sledenje konverzij:
  Naši partnerji na vaš računalnik namestijo piškotek (t. i. konverzijski piškotek), če ste do spletne strani prišli zaradi oglasa tega partnerja. Običajno ti piškotki niso veljavni več kot 30 dni. Če obiščete določene strani na naši spletni strani, piškotek pa še ni potekel, lahko mi in naš ustrezni partner prepoznamo, da je določen uporabnik kliknil na oglas in je bil tako preusmerjen na našo spletno stran. Podatki, ki jih pridobimo s konverzijskimi piškotki, služijo namenu zbiranja statistike konverzij in beleženja skupnega števila uporabnikov, ki so kliknili na zadevni oglas in so bili preusmerjeni na spletno stran z oznako konverzijskega sledenja.

Prosimo, vedite, da uporaba orodij lahko vključuje prenos vaših podatkov prejemnikom zunaj EGP, kjer ni ustrezne stopnje varstva podatkov, ki bi bilo skladno z GDPR (npr. ZDA). Za podrobnosti o tem si preberite opise individualnih tržnih orodij:

4.2.1. Google Analytics

 • Ime: Google Analytics
  Ponudnik: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska
  Funkcija: Analiza vedenja uporabnikov (iskanje strani, število obiskovalcev in obiskov, prenosi), ustvarjanje psevdonimnih uporabniških profilov na podlagi informacij o več napravah prijavljenih Googlovih uporabnikov (sledenje med napravami), bogastvo psevdonimnih podatki o uporabnikih z informacijami, ki jih za Google ponuja posamezna ciljna skupina, ponovno usmerjanje, testiranje UX, sledenje konverzijam in ponovno ciljanje v povezavi z Google Ads.

4.2.2. Google Tag Manager

 • Ime: Google Tag Manager
  Ponudnik: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska
  Funkcija: Upravljanje oznak spletnih strani prek uporabniškega vmesnika, integracija programskih kod na naših spletnih straneh

4.2.3. Google Ads

 • Ime: Google Ads
  Ponudnik: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska
  Funkcija: Umestitev oglasov, ponovno trženje, sledenje konverzij
  Dodatne informacije so na voljo na:https://adssettings.google.com/authenticated

4.3. · Upravljanje piškotkov in mehanizmi sledenja

Nastavitve piškotkov in mehanizmov sledenja lahko spreminjate v nastavitvah brskalnika in/ali naše zasebnosti.

Opomba: Vaše nastavitve veljajo samo za brskalnik, ki ga uporabljate.

4.3.1 · Dezaktivacija vseh piškotkov

Če želite onemogočiti vse piškotke, jih onemogočite v nastavitvah brskalnika. Ne pozabite, da to lahko vpliva na funkcionalnost spletne strani.

4.3.2 · Upravljanje vaših nastavitev glede piškotkov in mehanizmov sledenja, ki tehnično ni potrebno

Ob obisku naše spletne strani se boste lahko opredelili, ali soglašate z uporabo naših funkcionalnih piškotkov, oglaševalnih piškotkov oz. mehanizmov sledenja.

V naših nastavitvah zasebnosti lahko prekličete podano soglasje. Preklic bo veljal pri uporabi spletne strani v prihodnje.

 

5. Content Delivery Network družbe Microsoft Azure

Da bi optimizirali čase nalaganja tega spletnega mesta uporabljamo t.i. storitve "Content Delivery Network" (CDN), ki jih nudi javni oblak družbe Microsoft, Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399 ZDA.

Uporaba storitev CDN predstavlja prevladujoč legitimni interes v smislu čl. 6. odst. 1. tč. (f) GDPR.

V kontekstu te obdelave se osebni podatki prenesejo v ZDA. Temelj za prenos podatkov predstavljajo evropske standardne pogodbene klavzule, v katerih družba Microsoft jamči, da bo pri izvajanju svojih storitev spoštovala evropsko Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Več informacij o politiki zasebnosti družbe Microsoft je na voljo tukaj: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement.

 

6. YouTube

Naše spletne ponudbe uporabljajo video platformo YouTube, ki jo upravlja Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska (»YouTube«). YouTube je platforma, ki omogoča predvajanje avdio in video datotek.

Ko v naših spletnih ponudbah naložite zadevno stran, vgrajeni YouTubov predvajalnik vzpostavi povezavo z YouTubom, da zagotovi tehničen prenos in predvajanje video ali avdio datoteke. Tako se podatki pošljejo na YouTube kot upravljavca podatkov. Za YouTubovo obdelavo teh podatkov ne odgovarjamo.

Za informacije o YouTubovem obsegu in namenu zbiranja podatkov, nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov, vaših pravicah in nastavitvah, ki jih lahko nastavite za zaščito svoje zasebnosti, si oglejte YouTubovo izjavo o varstvu podatkov.

 

7. Zunanje povezave

Naše spletne ponudbe lahko vsebujejo spletne povezave do drugih spletnih strani – strani ponudnikov, ki niso povezani z nami. Po kliku na povezavo nimamo vpliva na zbiranje, obdelavo in uporabo osebnih podatkov, ki se morda posredujejo s klikom na povezavo do tretje osebe (kot na primer naslov IP ali URL spletnega mesta, na katerem je povezava), saj ravnanje tretjih oseb seveda ni pod našim nadzorom. Za obdelavo osebnih podatkov, ki jo izvajajo tretje osebe, ne odgovarjamo.

 

8. Varnost

Naši zaposleni in podjetja, ki ponujajo storitve v našem imenu, so zavezani k zaupnosti in spoštovanju veljavnih zakonov o varstvu podatkov.

Sprejemamo vse potrebne tehnične in organizacijske ukrepe, da zagotovimo ustrezno raven varnosti in zaščitimo vaše podatke, ki jih upravljamo, zlasti pred tveganji nenamernega ali nezakonitega uničenja, manipulacije, izgube, sprememb ali nepooblaščenega razkritja ali dostopa. Naše varnostne ukrepe nenehno izboljšujemo v skladu s tehnološkim napredkom.

 

9. Uporabniške pravice

Če želite uveljaviti svoje pravice, upoštevajte navodila v poglavju »12. Stik«. Pri tem nam pošljite podatke, ki jih lahko uporabimo, da vas osebno identificiramo.

Pravica do informacij in dostopa

 • Imate pravico, da od nas pridobite potrditev o tem, ali se vaši osebni podatki obdelujejo, in če se, za dostop do vaših osebnih podatkov.

Pravica do popravka in brisanja

 • Imate pravico zahtevati, da netočne osebne podatke popravimo in da jih spremenimo ali izbrišemo, če so izpolnjene zakonske zahteve.
 • To ne velja za podatke, ki so potrebni za namene zaračunavanj ali računovodstva ali za katere velja zakonsko obvezno obdobje hrambe. Če dostop do takih podatkov ni potreben, je njihova obdelava omejena (glejte v nadaljevanju).

Omejitev obdelave

 • Če so izpolnjene zakonske zahteve, imate pravico zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov.

Prenosljivost podatkov

 • Imate pravico, da podatke, ki ste nam jih posredovali, prejmete v strukturirani, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki ali, če je to tehnično izvedljivo, zahtevate, da te podatke prenesemo na tretjo osebo.

Ugovor zoper neposredno trženje

 • Poleg tega lahko kadarkoli nasprotujete obdelavi svojih osebnih podatkov za namene neposrednega trženja. Prosimo, upoštevajte, da lahko iz organizacijskih razlogov v sklopu tržne kampanje, ki je že v teku, pride do neupoštevanja vašega ugovora zoper uporabe vaših osebnih podatkov.

Nasprotovanje obdelavi podatkov na pravni podlagi „legitimnega interesa“

 • • Poleg tega imate pravico, da kadarkoli nasprotujete obdelavi svojih osebnih podatkov, če je to utemeljeno z upravičenim interesom. Obdelavo vaših podatkov bomo nato prekinili, razen če dokažemo obstoj zakonitih in nujnih razlogov v skladu s pravnimi zahtevami, ki prevladajo nad vašimi pravicami.

Umik soglasja

 • Če ste soglašali z obdelavo svojih podatkov, imate pravico, da umaknete soglasje s takojšnjim učinkom. Zakonitost obdelave podatkov pred umikom vašega soglasja ostane nespremenjena.

 

10. Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Imate pravico do vložitve pritožbe pri organu za varstvo podatkov. Lahko se obrnete na organ za varstvo podatkov, ki je odgovoren za kraj vašega bivanja, ali na organ, ki je odgovoren za nas. To je:

Informacijski pooblaščenec
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana
Slovenija

Phone: +386 1 230 9730
Fax: +386 1 230 9778
Email: gp.ip@ip-rs.si
Website: www.ip-rs.si/

 

11. Spremembe obvestila o varstvu podatkov

Pridržujemo si pravico do spremembe naših ukrepov za varnost in varovanje podatkov. V takih primerih bomo ustrezno spremenili obvestilo o varstvu podatkov. Oglejte si trenutno različico našega obvestila o varstvu podatkov, saj se to lahko spremeni.

 

12. Stik

Če želite vzpostaviti stik z nami, nas najdete na naslovu, navedenem v razdelku »Upravljavec podatkov«.

Za uveljavljanje pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov uporabite naslednjo povezavo:
https://request.privacy-bosch.com/entity/RBSL/

Za obvestila o incidentih v zvezi z varstvom osebnih podatkov uporabite naslednjo povezavo:
https://www.bkms-system.net/bosch-dataprotection

Za predloge in pritožbe v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov vam priporočamo, da se obrnete na našega komisarja za varstvo podatkov:

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov
Information Security and Privacy (C/ISP)
Robert Bosch GmbH
Postfach 30 02 20
70442 Stuttgart
NEMČIJA

ali

E-naslov: DPO@bosch.com

 

13. Datum začetka veljave:

15.11.2021